Vukašin Obradović

Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, na odseku novinarstvo. Prve tekstove objavio je u omladinskim glasilima Student, NON, Mladost i Stav.

Tokom novinarske karijere objavljivao je tekstove o aktuelnim političkim i društvenim temama, između ostalog, u Našoj borbi, Republici, Danasu, Vremenu i NIN-u, kao i na portalima Peščanik, Autonomija, Cenzolovka. Radio je i kao saradnik u Radiju Slobodna Evropa.

Bio je zaposlen u Politici ekspres do 1993. godine, kada je dao otkaz zbog neslaganja sa uređivačkom politikom. Krajem 1994. godine pokrenuo je lokalni nedeljnik Vranjske koji je do 2000. godine bio jedini nezavisni medij južno od Niša. „Vranjske“ su delile sudbinu nezavisnih medija do 2000. godine, ali i kasnije, zbog uređivačke politike čija je glavna karakteristika bila poštovanje profesionalnih i etičkih standarda, kao i kritički odnos prema vlastima, pre i posle demokratskih promena. „Vranjske“ spadaju među najcitiranije i najnagrađivanije lokalne medije. „Vranjske“ su, usled političkih i ekonomskih pritisaka, ugašene 2017. godine.