Politika

Politika“ je dnevni list koji izlazi u Srbiji više od jednog veka. Novine je pokrenuo Vladislav Ribnikar 25. januara 1904. godine u Beogradu, gde je i danas sedište redakcije lista.

Prvi broj „Politike” štampan je u tiražu od 2.450 primeraka, na četiri strane, po ceni od pet para. Najveći zabeleženi tiraž „Politike“ je bio 25. decembra 1973. god – 634.000 primeraka. Danas je „Politika“ informativni dnevni list, politički dnevnik, sa tri izdanja a okrenuta je aktuelnim temama svakodnevice u oblastima politike, ekonomije, kulture, sporta i zabave.

Politika, spada u dnevno-političke novine koje se drže visoko-profesionalnih novinarskih standarda, list koji neguje kulturu dijaloga i slobodu izražavanja. List ima više specijalizovanih redovnih dodataka, a među njima posebno se izdvaja Kulturni dodatak koji izlazi od 1957. godine. Politika izlazi u tri izdanja, sa štampanim tiražom većim od sto hiljada. Prodaje se u Srbiji i zemljama bivše Jugoslavije.  V.d. glavnog i odgovornog urednika je Žarko Rakić.

Adresa: Trg Politike 1
11000 Beograd
Telefon: 011/330-1682