Mirjana Bobić Mojsilović

Mirjana Bobić Mojsilović je srpska spisateljica i novinarka. Diplomirala je na Fakultetu političkih nauka. Novinarstvom se bavi od 1979. godine kad je postala saradnik „Omladinskih novina“ i „Duge“. Bila je urednik u časopisu „Intervju“, a zatim urednik-autor u „Dugi“. Pisala je za NIN, Mladinu, Danas, Oslobođenje, Nedelju, Politiku, TV reviju, Stav, Demokratiju itd.[2] Radila je više emisija na televiziji kao što su Ovo vas još nisam pitala (TV B92), Pogodi ko dolazi na večeru koju se emitovala na Televiziji Enter. Pored pisanja bavi se i slikanjem.

Mirjana Bobić Mojsilović ima sestru bliznakinju, Zoricu Tomić, koja takođe piše i izdala je nekoliko knjiga iz oblasti komunikologije i kulturologije koju predaje na Filološkom fakultetu u Beogradu. Zajedno s njom 1980-ih napisala je knjigu o astrologiji Liber Stellarum.

rva knjiga koju je izdala bila je Baba nemoj ništa da me pitaš (1997). To je zbirka kraćih priča o ljubavi, ženama i njihovim smešnim, tužnim, zabavnim i dosadnim muškarcima. Jedna od priča pod nazivom Dragulj Beograda objavljena je u Antologiji pripovedaka srpskih književnica Rajka Lukača.

Drama „Suze su okej” (1999) je integralni tekst istoimene drame koja se izvodila u Narodnom pozorištu u Beogradu. To je priča o pesnicima i o njihovoj želji da se ostave trag u životu.

Dnevnik srpske domaćice (2000) govori o Titovim pionirima u Miloševićevoj Srbiji i o svemu što nas je potresalo u tim vremenima. Objavljena je 2002. godine je u Francuskoj, u izdanju L’age d’homme i u italijanskom Publikem-u.

Roman Hepi end (2002) govori o četrdeset godina staroj Ljubi, profesorki engleskog jezika koja traga za ljubavlju, a ujedno ima strah od starenja.

U romanu Majke mi, bajka (2003) i dalje je glavni lik profesorka Ljuba koja se pita da li je srećan kraj moguć samo u bajkama ili je moguć i u životu. Traži način da spase svoj život uprkos mogućnostima koje su sve manje.

Ono sve što znaš o meni (2005), naslov knjige preuzet je iz pesme Arsena Dedića. Roman je objavljen oktobra 2006. godine u Francuskoj u izdanju Editions de fallois.

Drama „Imitacija života” (2004) govori o devedesetim godinama dvadesetog veka u Srbiji i o tranziciji u kojoj trenutno živimo.

Roman Tvoj sam (2006), razlikuje se po tome što glavni junaci nisu više žene već jedan muškarac, jedan iznevereni muž koji tek nakon smrti svoje voljene žene otkriva da ga je varala i to saznaje zahvaljujući ogrlici koja je sastavljena od poludragih kamenja i u kojoj svaki kamen simboliše po jednog ljubavnika.

Srce moje (2007) je roman o dvoje zaljubljenih pisaca koji su se u prošlosti voleli i sada svako u svojoj knjizi piše o toj ljubavi, na svoj način.