Milan Adžić

Rođen u Beogradu 1983, po vokaciji diplomirani ekonomista i marketing menadžer, od 18. godine bavi se novinarstvom. U periodu od 2001. do 2007. radio kao stalni honorarni saradnik nedeljnika “TV novosti”, za koji je pisao tekstove i intervjue iz oblasti televizije i muzike. Uradio na desetine ekskluzivnih intervjua sa stranim i domaćim glumačkim imenima. Godine 2008. primljen je u stalni radni odnos dnevnog lista Večernje novosti, u rubrici Spektakl. Intervjuisao gotovo sve domaće ličnosti iz sveta muzike, glume i televizije.

Od 2014. ponovo je deo redakcije TV sektora “Novosti”. Uradio na stotine ekskluzivnih intervjua sa holivudskim zvezdama i vodećim glumcima iz serija zapadne produkcije (Entoni Hopkins, Antonio Banderas, Morgan Frimen, Dastin Hofman, Sara Džesika Parker, Nikol Kidman, Džejms Franko…), izveštavao sa Trajbeka filmskog festivala iz Njujorka i Međunarodnog filmskog festivala Karlovi vari, radio reportaže sa snimanja serije Fear the walking dead iz Meksika, serije Into the badlands iz Dablina, serije “Pad viteza” iz Praga, serije “Uzvratni udarac” iz Rovinja…

Intervjuisao istaknute umetnike domaće javne scene, među kojima su Matija Bećković, Dušan Kovačević, Radoš Bajić, Siniša Kovačević, Gordan Mihić, Siniša Pavić… Dve godine kao redaktor uređivao dnevnu TV stranu u “Večernjim novostima”, a od juna 2018. raspoređen na mesto pomoćnika urednika TV sektora “Večernjih novosti”. Nagrađen priznanjem “Mihailo Rašić”, koja se dodeljuje mladom i talentovanom novinaru.