FIT-INFO

Portal i magazin FIT najčitaniji su usko specijalizovani elektronski mediji u Srbiji, ali i regionu posvećeni filmskoj i televizijskoj domaćoj i stranoj produkciji. Filmovi, serije, emisije, rijaliti program  svih žanrova i tematskih oblasti i njihove zvezde, ispraćeni kroz sve novinarske forme naša su sfera interesovanja. Više od 14.000 čitalaca (ciljna grupa između 18 i 49 godina, polno ravnomerno raspoređenih) na dnevnom nivou garancija su kvaliteta našeg sadržaja sa tendencijom da FIT u skoroj budućnosti postane regionalni TV Guide, Variety iliti Hollywood Reporter. Budi HIT uz FIT!

 

 

 

PROGRAM FILM I TV PORTALA NA SAJMU MEDIJA 2018:

SREDA 24. Oktobar – Prezentacija Cosplay-a u Srbiji – (16.00 – 17.00)

 

Gosti: Isidora Vlasak, Vladimir Matić Kuriljev, Jovana Ninković
Tema: Predstavljanje cosplay kulture u Srbiji i svetu, uz lične preporuke i iskustva gostiju

“Kosplej je karakterističan i sve popularniji hobi, koji se može okarakteristisati kao nešto između pozorišta i kostimiranja. Nije stvar u tome da, kao na maskenbalu, nosite samo neki zanimljiv kostim, nego da dočarate lik koji prikazujete glumačkim veštinama, tako da se kod onih koji vas sretnu javi iluzija da razgovaraju sa likom koji je oživeo, a ne sa čovekom u kostimu – poručuje Isidora Vlasak iz društva Sakurabana.
Kosplejeri biraju svoja kosplej imena, a u slučaju Isidore Vlasak to je Feraša (Ferasha). Sve kostime ona pravi sama, a taj kreativni deo takođe je deo kosplej iskustva.

Tribina – Trendovi zapadne TV produkcije, prisutnost i uticaj u region (17.00 – 18.00)

 

Gosti: Predstavnici zapadnih TV mreža i produkcija u Srbiji (FOX, AMC…)
Tema: Koliko serija možeš bindžovati na dan? Goste pitamo – u čemu je tajna savršene serije? Kojim nas to tajnim receptima drže prikovane za male ekrane već godinama?

Na tribini otvorenog tipa, kroz interakciju sa publikom razgovaramo o aktuenolstima iz sveta zapadne produkcije. Koje su to serije koje su obeležile poslednju TV deceniju, čime će nas zapadnjaci “kupiti” u predstojećoj sezoni, u čemu je tajna savršene serije, koji su to najveći promašaji koji su razočarali i produkciju i publiku, koje serije domaća publika voli, a koje ne.

ČETVRTAK 25. OKTOBAR – CENTRALNA PANEL DISKUSIJA – PORTAL FILMITV.RS  (16.00 – 17.00)

 

Tema: Domaći serijski program podario budućnost srpskoj televiziji, iliti Kako je domaća TV produkcija „proterala“ Turke sa srpskih malih ekrana

Učesnici: Radoš Bajić (poznati srpski glumac, scenarista i reditelj)
Nedeljko Bajić (glumac i producent)
Milan Adžić (Zamenik urednika TV sektora Večernjih novosti)
Voditelj: Nikola Dražović (filmitv.rs portal)

Opis panel diskusije
U zlatna vremena jugoslovenske televizije gledali su se Otpisani, Vruć vetar, Kamiondžije, Pozorište u kući, Bolji život, da bi sa Srećnim ljudima i serijom Otvorena vrata, vrata srpskih televizija polako počela da se zatvaraju za domaću, a sve više šire ka latino, a zatim i turskoj produkciji. Period naslova sa stranih govornih područja na ovim prostorima trajao je duže od dve decenije.
Domaća produkcija, međutim, danas, tako nam se barem čini – doživljava procvat. Televizije više ne kupuju serije – snimaju svoje. Zahvaljujući tome dobili smo čitavu plejadu sjajnih projekata koji su obeležili i tek planiraju da čine okosnicu igranog televizijskog sadržaja. Da li su Selo gori, a baba se češlja, Šifra Despot, Psi laju vetar nosi, Istine i laži, Urgentni centar, Pogrešan čovek, ali i Ranjeni orao, Greh njene majke, Nepobedivo srce, Vojna akademija, Ubice mog oca, Senke nad Balkanom, Nemanjići, Istine i Laži… konačno „proterali“ Turke sa Balkana? Jesu li su ovi i desetine drugih domaćih naslova koje trenutno gledamo ili ćemo ih uskoro gledati na malim ekranima naznake nekog boljeg vremena – pitamo naše goste…

PETAK 26. OKTOBAR – Prezentacija festivala Beokon 2018 – (16.00 – 18.00)

 

I ove godine, u Domu Omladine u Beogradu, od 2. do 4. novembra održava se najznačajniji domaći festival, odnosno konvencija ljubitelja fantastike i globalne pop kulture Beokon.

U prisustvu organizatora ovogodišenjeg Beokona, predstavnika udruženja Sakurabana i Lazar Komarčić razgovaramo o važnosti ovog tipa konvencija zarad izdizanja celokupnog koncepta fantastike i globalne pop-kulture u Srbiji, čija je armija sledbenika u Srbiji ogromna, ali nepravedno zapostavljena.

Uz kreativno druženje sa najvećim fanovima svega što nam stiže sa zapada, ali i celog sveta, a odnosi se na svet filmova, serija, igrica, stripova, društvenih igara, ali i drugih kulturnih fenomena koji su nam zajednički, provešćemo prijatno popodne tog petka.

SUBOTA – 26. OKTOBAR – Geekovacha podkast, rasprava o filmu Venom (16.00 – 17.00)

 

Ekipa popularne Geekovache pogledala je za nas film Venom, ovogodišnji veliki bioskopski hit koji je postao pravi fenomen, jer je podelio publiku i kritiku u ocenama.

Geekovacha podcast donosi nam svoje viđenje ove problematike

Tribina – Blokbasteri vs Nezavisni film  (17.00 – 18.00)

Predstavnici najuticajnijih domaćih filmskih distributerskih kuća, ali i bioskopa uz učešće eminentnih filmskih kritičara, razgovaraju o trendovima u domaćoj i stranoj kinematografiji uz osvrt na pitanje kako je ruski film Led poneo titulu ovogodišnjeg najgledanijeg filma u domaćim bioskopima uprkos holivudskoj mašineriji.

PRATEĆI PROGRAM

Nagradni kviz poznavanja serije The Walking Dead
Turnir u društvenim igrama za publiku i učesnike Sajma medija na našem štandu.