Dr Zoran Milivojević

Zoran Milivojević, dr med., je psihoterapeut s dugogodišnjom praksom u individualnoj, partnerskoj i grupnoj terapiji. Prvi je u istočnoj Evropi stekao najviši stepen internacionalnog supervizora i edukatora Međunarodnog udruženja za transakcionu analizu (ITAA), kao i Evropske asocijacije za transakcionu analizu (EATA). Predsednik je Saveza društava psihoterapeuta Srbije, stručni direktor Psihopolis instituta, Novi Sad, predsednik je TA Centra – Asocijacije transakcionih analitičara Srbije, predavač na International Transactional Analysis Academy.

Autor je nekoliko izvanrednih udžbenika i knjiga od kojih se izdvajaju knjige Emocije – Psihoterapija i razumevanje emocija (Psihopolis, 2007), Formule ljubavi – Kako ne upropastiti sopstveni život tražeci pravu ljubav (Psihopolis, 2008), Igre koje igraju narkomani – Transakciona analiza problematicnog uzimanja droga (Psihopolis, 2007). Zajedno sa nekoliko slovenačkih kolega je objavio veoma praktičan i bogato ilustrovan priručnik Mala knjiga za velike roditelje (Mladinski dom Jarše, 2004; Psihopolis, 2007) veliki slovenački hit o vaspitanju dece u kojem je predstavljen Milivojevićev „mercedes model” koji roditeljima i vaspitačima pomaže da pronađu balans u vaspitanju dece.

U knjizi Uloviti ljubav (Psihopolis, 2011) sabrane su zapažene kolumne koje autor već tri godine objavljuje u dnevnom listu Politika, a u knjizi Psihologike svakodnevnog života (Psihopolis 2014) su kolumne iz Politike do oktobra 2014.

Koautor je u udžbeniku Psihijatrija dr Dušana Kecmanovića (1989), kao i u knjigama prof. dr Ljubomira Erića: Psihoterapija (Psihopolis, 2010), Seksualne disfunkcije i Psihodinamika psihoterapije.

Međunarodni je predavač koji je imao predavanja, radionice ili na drugi način prezentirao na brojnim međunarodnim kongresima, seminarima i simpozijumima uglavnom u evropskim zemljama, ali i u Sjedinjenim Američkim Državama, Rusiji, Kanadi, Australiji i Južnoj Africi. Bio je plenarni predavač na Prvom evroazijskom kongresu u Moskvi, 2013. kao i na Sedmom svetskom kongresu u Durbanu, Južna Afrika, 2014.

Radi u privatnoj praksi. Živi i radi u Novom Sadu i Ljubljani.