DOGAĐAJI

Publika na MEDIA MARKETU pored druženja sa predstavnicima sedme sile i njihovim gostima, imaće priliku da i ove godine uživa u koncertima poznatih izvođača sa naše javne scene, ali i promociji knjiga renomiranih pisaca.

Na štandovima izlagača, publika će moći da se druži sa poznatim ličnostima, dok će svaka medijska kuća kao i svake godine na Sajmu medija, organizovati razne nagradne igre za svoje posetioce.

 

 

CD BLUES ANTHOLOGY

Promocija novog duplog CD-a orkestra Fejata i Nebojše Sejdića u izdanju Jugotona-Croatia recordsa. CD predstavlja izbor sa Fejatovih izdanja snimljenih za Jugoton, kao i nove kompozicije njegovog unuka Nebojše. Album je objavljen povodom 60 godina od osnivanja orkestra. Fejatov orkestar bio je najuspešniji na Dragačevskom saboru u Guči, gde je dobio nadimak Gospodar Guče i Kralj trube. Ostao je zapamćen i nastup sa bendom “Džipsi kings” na njihovoj evropskoj turneji, a sa Goranom Bregovićem snimio je muziku za film “Dom za vešanje”.

THE FRAJLE – LIVE

Četiri dame, jedan šou. A svi koji su bili na njihovim koncertima znaju šta to znači – skoro tri sata nezaboravnog muzičkog iskustva, zabave, smeha i pevanja uglas. Publika nakon svakog koncerta ostaje oduševljena, a glas o nezaboravnim koncertima širi se po celoj regiji. Upravo zbog reakcija publike i pitanja koje dolaze nakon koncerata, The Frajle su odlučile da objave prvi lajv album, koji će na Medija marketu predstaviti Jugoton. CD donosi čak 18 pesama u koncertnoj atmosferi, a uvršteni su hitovi poput “Ljubav na dar”, “Meni trebaš ti”, “Ich Liebe Dich”, “Menjam dane”, pesme koje publika na koncertima zna od reči do reči, a u online svetu su skupile milionske brojke pregleda.

SPLITSKA DICA – OD ZIDIĆA DO VJEČNOSTI

Jugoton – Croatia records promovisaće jedinstvenu monografiju o muzici dugogodišnjeg novinara, rok kritičara i publiciste Zlatka Galla – “Splitska dica”. Ova knjiga posvećena je jednoj od najzanimljivijih muzičkih scena, trajno određenoj zvukom tzv. mediteranske „južnjačke utehe“ i muzike sa asfalta „vatrenih ulica“. Četiri decenije, profesionalno prateći scenu od 1979. godine, Zlatko Gall je u ovaj svojevrsni istorijski tom, utkao decenijska zbivanja i poduhvate, ovog važnog muzičkog središta, specifičnog podneblja i mentaliteta.

Bilo da je reč o estradi i „zabavnjacima“, roku, fanku ili hip hopu, kolosima te dalmatinske scene ili onim manje poznatim izvođačima lokalnog dometa, Zlatko je ovom retrospektivom, kroz lična svedočanstva, napravio važan korak u dokumentovanju i dešifrovanju genetskog koda tamošnjeg “west coast” muzikog podneblja, i svega onog što njene aktere razlikuje i povezuje.