Borko Stefanović

Rođen je u Novom Sadu, detinjstvo je proveo u naselju Liman. Završio je gimnaziju u Sremskim Karlovcima, nakon čega upisuje Pravni fakultet. Bio je član novosadskog pank-rok benda Generacija Bez Budućnosti, u kojem je svirao bas-gitaru. Prvo zaposlenje mu je bilo kao advokatski pripravnik.

Posle petooktobarskih promena i smene Slobodana Miloševića prijavio se 2001. na javni konkurs u Ministarstvo inostranih poslova SR Jugoslavije. Godine 2003. Ministarstvo inostranih poslova ga je poslalo na rad u ambasadu Državne zajednice Srbije i Crne Gore u Vašingtonu u kojoj je ambasador tada bio Ivan Vujačić. Stefanovićev posao je bio lobiranje u američkom kongresu, gde je uspešno stvorio temelje srpskog kokusa na Kapitol hilu. Zbog uspešnog rada, unapređen je na mesto zamenika ambasadora. Maja 2007. za ministara spoljnih poslova Srbije bio je izabran Vuk Jeremić koji ga je pozvao u Beograd i postavio za šefa svog kabineta, kao i političkog direktora u svom ministarstvu.

Nakon ideoloških razmimoilaženja, istupio je iz Demokratske stranke 10. decembra 2015. godine. Nedugo zatim osnovao je Pokret Levica Srbije, čiji je postao prvi predsednik. Pokret se kandidovao za republičke i lokalne izbore 2016. godine.